In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen, in de navolgende betekenis gebruikt.
Algemene voorwaarden: de onderhavige “Algemene voorwaarden ALLC B.V. consumenten”.
ALLC: ALLC B.V., de gebruiker van deze algemene voorwaarden, statutair gevestigd aan Duinkerkenstraat 3, 9723 BN Groningen, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 75524791 , opererend in Nederland onder BTW nummer: NL860312513B01, telefoonnummer: +31 (0)50 - 211 25 10, e-mailadres: service@alittlelovelycompany.nl.
Consument: iedere natuurlijke persoon, niet handelend in de uitoefening van een beroep of bedrijf, met wie ALLC een overeenkomst als bedoeld in het volgende lid heeft gesloten of beoogt te sluiten.
Overeenkomst: iedere tussen ALLC en de consument, middels het bestelproces op de website tot stand gekomen koopovereenkomst, waarbij uitsluitend of mede gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand en waarmee ALLC zich, tegen een nader overeengekomen prijs, jegens de consument heeft verbonden tot de levering van producten.
Producten: alle in het kader van de overeenkomst door ALLC aan de consument te leveren zaken.
Schriftelijk: zowel traditionele schriftelijke communicatie als digitale communicatie op te slaan op een duurzame gegevensdrager, zoals e-mailcommunicatie.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van ALLC, zoals geopenbaard op de website, en iedere tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ALLC en consument.
Indien deze algemene voorwaarden in meerdere talen beschikbaar zijn gesteld, is de Nederlandse versie van de onderhavige algemene voorwaarden steeds bepalend voor de uitleg van de daarin opgenomen bedingen.
Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend schriftelijk in een individuele overeenkomst worden afgeweken. Indien en voor zover hetgeen uitdrukkelijk op de website is vermeld en door ALLC in het kader van de overeenkomst aan de consument per e-mail is bevestigd, afwijkt van het bepaalde in deze algemene voorwaarden, geldt hetgeen door ALLC aan de consument per e-mail is bevestigd.
Vernietiging of nietigheid van één of meer van de bepalingen uit deze algemene voorwaarden, laat de geldigheid van de overige bedingen onverlet. In een voorkomend geval zijn partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van de aangetaste bepaling(en). Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling(en) in acht genomen.
ALLC behoudt zich het recht voor de algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen of aan te vullen. Wijzigingen van ondergeschikt belang kunnen te allen tijde worden doorgevoerd. Grote inhoudelijke wijzigingen worden duidelijk aan de consument gecommuniceerd waarbij de consument het recht krijgt de wijziging af te wijzen danwel de overeenkomst op grond van deze wijzigingen te ontbinden. Ontbinding op grond van gewijzigde algemene voorwaarden is mogelijk indien de wijziging voor de consument onredelijk bezwarend is danwel de inhoud van de overeenkomst op een dergelijke ingrijpende wijze verandert dat de consument deze niet zou zijn aangegaan wanneer zij op de hoogte was geweest van deze wijziging.
Elk aanbod van ALLC (waaronder begrepen in de webshop) is vrijblijvend en geschiedt onder voorbehoud van voldoende beschikbaarheid van de aangeboden producten.
De consument kan geen rechten ontlenen aan een aanbod van ALLC dat een kennelijke fout of vergissing bevat.
De overeenkomst komt, onverminderd het bepaalde in lid 1, tot stand op het moment dat de bestelling door ALLC per e-mail aan de consument is bevestigd.
De consument kan de overeenkomst tot en met 14 dagen vanaf de dag nadat de producten door of namens hem in ontvangst zijn genomen, zonder opgave van redenen geheel of gedeeltelijk ontbinden. Indien de levering van een bestelling uit verschillende zendingen of onderdelen bestaat, dan vangt de herroepingstermijn van 14 dagen aan op de dag nadat de consument laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen.
De consument heeft geen recht van ontbinding bij:
de levering van producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
een overeenkomst waarvoor het recht van ontbinding overigens krachtens Afdeling 6.5.2B van het Burgerlijk Wetboek is uitgesloten.
De consument die gebruik maakt van het recht van ontbinding, kan de overeenkomst ontbinden door daartoe per e-mail (retour@alittlelovelycompany.nl) een verzoek in te dienen bij ALLC. Zo spoedig mogelijk nadat ALLC in kennis is gesteld van het voornemen van de consument om de overeenkomst te ontbinden en indien is voldaan aan de voorwaarden van dit artikel, zal ALLC de ontbinding van de overeenkomst per e-mail bevestigen.
Gedurende de termijn als bedoeld in lid 1, dient zorgvuldig te worden omgegaan met de te retourneren producten en de verpakkingen daarvan. De consument mag die producten slechts in die mate hanteren en inspecteren voor zover nodig is om de aard, kenmerken en de werking van de producten te beoordelen. Het uitgangspunt hierbij is dat de producten slechts mogen worden gehanteerd en geïnspecteerd zoals dat in een fysieke winkel zou mogen.
Indien de consument van het recht van ontbinding gebruik maakt, zal hij de producten onbeschadigd, met alle geleverde toebehoren, in de originele staat en verpakking en conform de door ALLC verstrekte redelijke en duidelijke instructies aan ALLC retourneren.
De consument is aansprakelijk voor waardevermindering van de producten die het gevolg is van een manier van omgaan met de producten die verder gaat dan is toegestaan ingevolge lid 4. ALLC is gerechtigd deze waardevermindering aan de consument in rekening te brengen, al dan niet door deze waardevermindering te verrekenen met de reeds van de consument ontvangen betalingen.
Retournering van de betreffende producten dient plaats te vinden binnen 14 dagen nadat de consument het recht van ontbinding conform lid 3 heeft ingeroepen. De consument heeft de terugzendtermijn in elk geval in acht genomen als hij het product terugzendt voordat de herroepingstermijn is verstreken.
Indien de consument gebruik maakt van het recht van ontbinding, komen de eventuele kosten van retournering van de producten voor zijn rekening. Retournering binnen Nederland is kosteloos. Buiten Nederland kunnen kosten in rekening worden gebracht. Hierover zal in een dergelijk geval duidelijk worden gecommuniceerd.
Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
ALLC zal de van de consument ontvangen betalingen, minus eventuele waardevermindering, zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na de dag van ontvangst van de verklaring van herroeping aan de consument terugbetalen, mits de producten door ALLC zijn terugontvangen, of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden. Indien slechts ten aanzien van een gedeelte van de bestelling het recht van ontbinding wordt toegepast, dan komen de eventuele bezorgkosten die door de consument in eerste aanleg zijn betaald, niet voor restitutie in aanmerking. Voorts is ALLC niet verplicht de bijkomende kosten terug te betalen, indien de consument uitdrukkelijk voor een andere wijze dan de door ALLC aangeboden minst kostbare wijze van standaardlevering heeft gekozen.
Indien de consument na afloop van de in lid 1 genoemde termijn niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht resp. het product niet aan ALLC heeft teruggezonden, is de koop een feit.
De levering van bestelde producten vindt plaats door bezorging daarvan op het door de consument opgegeven afleveradres of pick-up point, tenzij uitdrukkelijk is overeengekomen dat de producten op locatie van ALLC zullen worden afgehaald.
ALLC behoudt zich het recht voor orders in gedeelten te leveren. In geval de producten door de consument zullen worden afgehaald, wordt de consument vooraf uitdrukkelijk in kennis gesteld van een eventuele levering in gedeelten.
Het risico van verlies en beschadiging van de producten gaat over op de consument op het moment dat de producten door of namens hem in ontvangst zijn genomen.
ALLC spant zich in de tussen partijen overeengekomen leveringstermijnen na te komen. Echter zijn alle vermelde en overeengekomen leveringstermijnen uitsluitend te beschouwen als indicatieve, niet-fatale termijnen. ALLC spant zich in geval van een (te verwachten) vertraagde levering in om de consument daarvan zo spoedig mogelijk per e-mail in kennis te stellen. Het verzuim van ALLC treedt niet eerder in dan nadat de consument ALLC schriftelijk in gebreke heeft gesteld, in welke ingebrekestelling een redelijke termijn is vermeld waarbinnen ALLC haar leveringsverplichting alsnog kan nakomen en de nakoming daarvan na het verstrijken van de laatstbedoelde termijn nog steeds is uitgebleven.
Bij overschrijding van de overeengekomen leveringstermijn is de consument, onverminderd het bepaalde in het vorige lid, nimmer gerechtigd te weigeren de te leveren producten in ontvangst te nemen en/of zijn overige verplichtingen uit de overeenkomst niet na te komen. Overschrijding van de overeengekomen leveringstermijn geeft de consument geen recht op schadevergoeding.
Indien ALLC in verband met de aflevering en als gevolg van een aan de consument toerekenbare omstandigheid, extra kosten maakt, bijvoorbeeld in verband met meerdere afleverpogingen, komen deze kosten aanvullend voor rekening van de consument.
Indien een bestelling niet door of namens de consument in ontvangst wordt genomen, wordt terugontvangen door ALLC en door de consument geen geldig beroep is gedaan op het recht van ontbinding als bedoeld in het vorige artikel, bijvoorbeeld omdat de bestelling vanuit het postorderbedrijf of pick-up point wordt teruggezonden, is ALLC gerechtigd de overeenkomst te ontbinden en uitsluitend de prijs van de producten terug te betalen, aldus exclusief de reeds gemaakte afleveringskosten.
ALLC staat ervoor in dat de producten aan de overeenkomst beantwoorden en aldus die eigenschappen bezitten die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn (conformiteit).
Een door ALLC, fabrikant of importeur verstrekte extra garantie beperkt nimmer de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover ALLC kan doen gelden indien ALLC is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
Onder extra garantie wordt verstaan iedere verbintenis van ALLC, fabrikant of importeur waarin deze aan de consument bepaalde rechten of vorderingen toekent die verder gaan dan waartoe deze wettelijk verplicht is in geval ALLC is tekortgeschoten in de nakoming van haar deel van de overeenkomst.
Het recht van de consument op het instellen van een vordering of verweer in verband met het bestaan van een gebrek ter zake een consumentenkoop vervalt indien niet binnen twee maanden na ontdekking van het gebrek door de consument ter zake bij ALLC is gereclameerd.
Geen grond voor reclames en aanspraken op garantie of non-conformiteit, zijn gebreken van producten als gevolg van een van buiten komende oorzaak of als gevolg van een andere niet aan ALLC toerekenbare omstandigheid. Daaronder wordt niet-limitatief bedoeld, begrepen, gebreken als gevolg van beschadiging, onjuiste of onoordeelkundige behandeling, reparatie of bewerking door de consument of door derden en gebruik in strijd met de eventuele gebruiksvoorschriften of overige aanwijzingen van of vanwege ALLC.
Producten kunnen, behoudens het bepaalde in artikel 4 (herroepingsrecht), nimmer zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ALLC worden geretourneerd.
ALLC is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting uit de overeenkomst indien en voor zolang zij daartoe gehinderd wordt door een omstandigheid die haar krachtens de wet, een rechtshandeling of in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen niet kan worden toegerekend.
Indien de overmachtsituatie de nakoming van de overeenkomst blijvend onmogelijk maakt, zijn partijen gerechtigd de overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden.
Indien ALLC bij het intreden van de overmachtsituatie reeds gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij gerechtigd het reeds uitgevoerde gedeelte, respectievelijk uitvoerbare gedeelte van de overeenkomst afzonderlijk te factureren als ware er sprake van een zelfstandige overeenkomst.
Schade als gevolg van overmacht komt, onverminderd toepassing van het vorige lid, nimmer voor vergoeding in aanmerking.
In geval van bezorging, gelden de verzend- en handelingskosten zoals vermeld op de website van ALLC. Voordat de overeenkomst wordt gesloten, wordt de totaalprijs vermeld, inclusief BTW en bijkomende (verzend)kosten.
Betaling dient te geschieden op één van de door ALLC aangewezen betaalmethoden.
In geval vooruitbetaling is overeengekomen, is ALLC niet eerder gehouden uitvoering te geven aan de overeenkomst dan nadat de consument de uit hoofde van de overeenkomst door hem aan ALLC verschuldigde bedragen heeft voldaan.
Indien tijdige betaling achterwege blijft, treedt het verzuim van de consument van rechtswege in. Vanaf de dag dat het verzuim van de consument intreedt, is de consument, over het openstaande bedrag, de dan geldende wettelijke rente verschuldigd.
Alle redelijke kosten, zoals gerechtelijke, buitengerechtelijke en executiekosten, gemaakt ter verkrijging van door de consument verschuldigde bedragen, komen voor rekening van de consument, één en ander conform de Wet Incassokosten.
De consument draagt de schade veroorzaakt door onjuistheden of onvolledigheden in de door hem verstrekte gegevens, waaronder met nadruk begrepen de gegevens met betrekking tot het afleveradres of pick-up point. Voorts draagt de consument de schade veroorzaakt door een tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de consument die uit de wet of de overeenkomst voortvloeien, alsmede een andere omstandigheid die niet aan ALLC kan worden toegerekend.
Indien de consument onjuiste gegevens met betrekking tot het afleveradres of pick-up point heeft verstrekt en deze omstandigheid redelijkerwijs niet meer kan worden hersteld, komen de daaruit voorvloeiende extra kosten voor rekening van de consument.
Het is de eigen verantwoordelijkheid van de consument om te onderzoeken of de producten geschikt zijn voor het beoogde gebruik door de consument. Voor schade ontstaan als gevolg van het gebruik van de producten in strijd met de eventueel meegeleverde gebruiksvoorschriften, is ALLC nimmer aansprakelijk.
De aansprakelijkheid van ALLC is beperkt tot ten hoogste de factuurwaarde van de overeenkomst, althans tot dat gedeelte van de overeenkomst waarop de aansprakelijkheid van ALLC betrekking heeft, met dien verstande dat deze beperking niet verder strekt dan is toegestaan ingevolge artikel 7:24 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.
De consument vrijwaart ALLC van eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden en waarvan de oorzaak aan anderen dan ALLC toerekenbaar is.
De aansprakelijkheidsbeperkingen als vermeld in deze algemene voorwaarden gelden niet indien en voor zover de schade is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid van ALLC.
Bij ALLC ingediende klachten worden binnen een termijn van veertien dagen na ontvangst daarvan beantwoord. Indien een klacht of vraag een langere verwerkingstijd vraagt, wordt binnen de termijn van veertien dagen geantwoord met een ontvangstbevestiging en een indicatie van wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, kan de consument het geschil voorleggen aan de geschillencommissie via het Europees ODR-platform (ec.europa.eu/consumers/odr/).
ALLC behoudt zich alle rechten van intellectuele eigendom voor ten aanzien van de producten, alsmede op de door haar gevoerde merknamen, logo’s en op de website weergegeven teksten, beeldmaterialen en andere content van welke aard dan ook. Het is de consument verboden deze goederen te (doen) verveelvoudigen, na te (doen) maken, te (doen) reproduceren, te (doen) registreren of te (doen) openbaren of verspreiden of op welke andere wijze dan ook te gebruiken dan uit de aard of strekking van de overeenkomst c.q. het normale gebruik van de website voortvloeit.
Een aan de consument toerekenbare schending van het bepaalde in het vorige lid, geeft ALLC het recht om onmiddellijke ongedaanmaking van de inbreuk, alsmede een nader aan de hand van de aard en omvang van de inbreuk vast te stellen schadevergoeding te vorderen.
Alle door ALLC aan de consument geleverde producten blijven eigendom van ALLC totdat de consument al zijn betalingsverplichtingen uit de overeenkomst is nagekomen.
Op elke overeenkomst en alle daaruit tussen partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Partijen zullen niet eerder een beroep doen op de rechter dan nadat zij zich optimaal hebben ingespannen om het geschil in onderling overleg te beslechten.
Voor sneak previews, aankomende releases en al het laatste nieuws
Copyright © 2025 ALLC B.V. Voorwaarden | Privacy & cookie statement | Namaakproducten
Geen zoekresultaten voor